Zapraszamy piwowarów i firmy z branży spożywczej do skorzystania z usług grupy badawczej Browaru Kormoran. Na zlecenie wykonujemy fizykochemiczną analizę parametrów piwa i badania mikrobiologiczne powietrza.
Warzysz piwo w domu, albo masz niewielki browar? Chcesz się dowiedzieć, jakie parametry ma Twoje piwo? Zleć badanie w specjalistycznym laboratorium Browaru Kormoran (szczegółowa oferta wraz z ceną w załączniku i formularz zlecenia). Bez ponoszenia kosztu zakupu sprzętu, bez zatrudniania wyspecjalizowanej kadry, otrzymasz precyzyjne wyniki dotyczące:
- zawartości alkoholu,
- zawartości ekstraktu pozornego, rzeczywistego i ekstraktu brzeczki podstawowej (od 0 do 30 °BLG) oznaczanej metodą densymetryczną,
- gęstości,
- kaloryczności,
- wartości goryczki oznaczanej metodą spektrofotometryczną,
- wartości pH oraz kwasowości ogólnej oznaczanej metodą potencjometryczną,
- barwy oznaczanej metodą spektrofotometryczną.
Pytania i oferty dotyczące analizy fizykochemicznej piwa należy kierować do Marty Terlikowskiej (m.terlikowska@browarkormoran.pl, tel. 882 133 800)
W laboratorium Browaru Kormoran na zlecenie przeprowadzamy też badania mikrobiologiczne powietrza (szczegółowa oferta wraz z ceną w załączniku):
- liczby drobnoustrojów tlenowych mezofilnych,
- liczby pleśni i drożdży.
Regularnie wykonywana analiza jakości powietrza pozwala na kontrolowanie stanu higieny w zakładzie produkcyjnym. Próbki pobieramy metodą zderzeniową w dowolnym miejscu wskazanym przez klienta. Pytania i oferty dotyczące badań mikrobiologicznych należy kierować do Dagmary Gliniewicz (d.gliniewicz@browarkormoran.pl, tel. 600 305 614)
Analiza przeprowadzana jest w laboratorium Ośrodka Badawczo-Rozwojowego przy Browarze Kormoran (ul. Sikorskiego 2, Olsztyn). Nasi pracownicy posiadają stosowne wykształcenie i wieloletnie doświadczenie w pracy laboratoryjnej, regularnie podnoszą swoje kwalifikacje poprzez szkolenia. Na co dzień prowadzą badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne na potrzeby Kormorana.