Jutro, tj. we wtorek 10 kwietnia rozlewamy naszą nowość – Chill Beer Vermont Pale Ale. W sprzedaży będzie od 11 kwietnia.
CHILL BEER oznacza to, że chcemy zaoferować Państwu piwa, których główną cechą będzie wysoka pijalność i idealne dopasowanie do idealnie relaksujących spotkań w gronie przyjaciół.
Nie chcemy nakręcać wysokiego ekstraktu – ba, tworzymy serię piw o ekstraktach mieszczących się w 10-12,5 stopniach plato, w których zawartość alkoholu nie będzie przekraczała 4,8%. Warzymy je, by nieść chillout z doskonałym niezobowiązującym piwem w ręku. Naszym marzeniem jest, by z Państwa ust usłyszeć: „Koniec pracy… słońce za oknem… czas na chill – Chill Beer!”
Pierwszym piwem oferowanym z naszej lekkiej serii Chill Beer będzie Vermont Pale Ale – piwo charakteryzujące się wyjątkową rześkością i buchające owocowością. Jednak nie ma w nim owocowych dodatków, a wrażenie owocowości to zasługa użytych amerykańskich chmieli. Punktem wyjścia do uwarzenia VPA były piwa w stylu Vermont (New England) IPA. Uznaliśmy jednak, że jeżeli piwo ma stanowić kwintesencję chillu musi być bardziej sesyjne… wszak chill powinien trwać jak najdłużej. Dlatego przy zachowaniu wszystkich cech chmielowej owocowości Vermont IPA oferujemy piwo lżejsze, bardziej pijalne i alkoholem na poziomie 4,8%.
Naszym zdaniem to piwo wywoła eksplozję wiosny!