Porter Warmiński uzyskał certyfikat Jakość Tradycja

Porter Warmiński otrzymał prawo do posługiwania się znakiem JAKOŚĆ TRADYCJA, który potwierdza tradycyjną metodę jego wytwarzania, najwyższą jakość i doskonały smak.
Certyfikat „Jakość Tradycja” przyznaje Kapituła Znaku „Jakość Tradycja” działająca przy Polskiej Izbie Produktu Regionalnego i Lokalnego w porozumieniu z Związkiem Województw Rzeczypospolitej Polskiej.
Otrzymanie prawa do posługiwania się znakiem „Jakość Tradycja” oznacza, że Porter Warmiński jest produktem o najwyższej jakości, reputacji, warzonym według tradycyjnych metod i posiadającym cechy wyróżniające go spośród innych tego typu piw dostępnych na rynku. Uzyskanie znaku nie wiąże się jedynie z głosowaniem kapituły, ale także ze szczegółowym audytem prowadzonym przez specjalne certyfikowane laboratorium. W naszym przypadku było to laboratorium Biocert Małopolska z Krakowa. Audyt taki polega kontroli: surowców oraz ich pochodzenia, przebiegu procesów produkcyjnych oraz ocenie walorów i jakości gotowego piwa.

Otrzymanie przez Porter Warmiński znaku „Jakość Tradycja” oraz leżakujący i zapowiedziany już imperialny porter z suską sechlońską pokazuje, że w Browarze Kormoran jesteśmy doskonale przygotowani na zimną część roku. Ale nieskromnie powiemy: nie dziwi nas to. Wiadomo, że od zawsze nasz porter był naszym oczkiem w głowie. Co więcej rozpiera nas duma, że przyczyniliśmy się do propagowania piwowarskiego skarbu Polski w piwnym świecie. Jesteśmy przekonani, że zarówno certyfikat „Jakość Tradycja” jak i nasze nowe piwo rozsławią porter jeszcze bardziej.
Na koniec wyjaśnienie: uwarzenie porteru imperialnego z suską sechlońską nie zmieni nic odnośnie Porteru Warmińskiego, co więcej to właśnie on może umilić Wam czas oczekiwania 😉

Strona zawiera materiały przeznaczone dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat???