Prawdopodobnie w czerwcu w sklepach pojawi się nasza kolejna nowość “Jabłko w Piwie”. Lekkie, orzeźwiające, tradydyjnie warzone i długo leżakowane piwo z dodatkiem naturalnego soku jabłkowego – starannie dobranej kompozycji czterech odmian jesiennych: Antonówka, Lobo, Idared i Cortland oraz jednej letniej: Vista Bella.
Jesienne odmiany jabłek potrzebują najwięcej słońca by być w pełni dojrzałe. Wczesną jesienią dojrzewa zielona antonówka – twarda i kwaskowata, jej zielone owoce to rekordziści pod względem wielkości (nawet do 1 kg). Zaraz potem zbiera się odmianę Lobo, słodko-kwaśne owoce uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Późną jesienią zbierane są jabłka odmian Idared i Cortland – wyróżniające się soczystością i słodko-kwaśnym smakiem. Dopełnieniem jest winno-słodka Vista Bella zbierana pod koniec lipca.