Oto i jest w butelkach… Cornus Lupus, czyli Boil Down Baltic Porter z dereniem – przepotężne piwo o ekstrakcie 36,6 blg i 10,5% alkoholu.

Piwo powstało w wyjątkowy sposób. Jest to piwo wygotowane – w sensie gotowana była brzeczka. Gotowanie brzeczki trwało 24 godziny, co jest wynikiem rekordowo długim. Co z tego wynika? Czego można się po nim spodziewać? Szerszy opis i wszystkie szczegóły na podstronie Cornus Lupus.
Gotowanie brzeczki znacząco zmniejszyło jej objętość, gotowego piwa jest więc bardzo mała ilość. Piwo będzie dostępne tylko w hurtowniach i sklepach specjalistycznych, nie będzie dostępne w sieciach.
A jeżeli ktoś jest z Olsztyna lub okolic, tradycyjnie w jeden dzień, piątek 5 kwietnia, zapraszamy do nas. Będzie do nabycia w browarze, w cenie 35 zł. Przy okazji, w browarze będzie można kupić również inne piwa premium. Zapraszamy w godzinach 8-14 (tylko w piątek 5 kwietnia).
Życzymy smacznego i jak zawsze czekamy na Wasze opinie.