Piwo Porter Warmiński - Browar Kormoran

Porter Warmiński

Porter Bałtycki nazywany jest najczęściej „piwowarskim skarbem Polski”. Oferując Państwu nasze specjały nie mogło wśród nich zabraknąć porteru. Jesteśmy to winni także naszej piwnej tradycji. Siłą naszego porteru jest długi okres leżakowania (minimum 21 tygodni). W tym czasie piwo nabiera mocy, klaruje się i uzyskuje właściwy smak i zapach. Tak długie leżakowanie pozwala nam zrezygnować z filtracji. Wszystko to składa się na treściwe piwo o wyjątkowym, aksamitnym smaku, głębokim kolorze i wspaniałym aromacie.

Wszystkie cechy naszego porteru zauważyli eksperci i konsumenci wielokrotnie je nagradzając m.in. podczas największego w Polsce konsumenckiego konkursu piw Chmielaki Krasnostawskie, Otwartego Konkursu Piw Gali Browarników w Łodzi oraz Plebiscytu na Piwo Roku Browar.biz.

Najbardziej jednak o wyjątkowości Porteru Warmińskiego niech świadczą laury zdobyte na konkursach międzynarodowych: dwukrotnie I miejsce spośród kilkudziesięciu porterów z całego świata podczas Gwiazdkowej Porterowej Degustacji w Moskwie oraz złoty medal na najbardziej prestiżowym konkursie piw w Europie – European Beer Star 2012. Ogromny sukces na arenie międzynarodowej został powtórzony i w 2015 roku na European Beer Star Porter Warmiński zdobył medal brązowy.

European Beer Star 2012 - Gold - Porter Warmiński
European Beer Star 2012 - Bronze - Porter Warmiński

Porter Warmiński otrzymał również prawo do posługiwania się znakiem JAKOŚĆ TRADYCJA, który potwierdza tradycyjną metodę jego wytwarzania, najwyższą jakość i doskonały smak. Otrzymanie prawa do posługiwania się znakiem „Jakość Tradycja” oznacza, że Porter Warmiński jest produktem o najwyższej jakości, reputacji, warzonym według tradycyjnych metod i posiadającym cechy wyróżniające go spośród innych tego typu piw dostępnych na rynku. Uzyskanie znaku wiąże się także ze szczegółowym audytem prowadzonym przez specjalne certyfikowane laboratorium. Audyt polega na kontroli: surowców oraz ich pochodzenia, przebiegu procesów produkcyjnych oraz ocenie walorów i jakości gotowego piwa.

Jakość Tradycja - Porter Warmiński

Kolejne wyróżnienie warzonego w naszym browarze Portera Warmińskiego jest dla nas ogromną satysfakcją. Nasz piwowarski skarb doceniany jest nie tylko na konkursach branżowych – tak konsumenckich jak eksperckich – ale także w konfrontacji z produktami żywnościowymi najwyższej jakości, wytwarzanymi tradycyjnymi metodami.

Certyfikat Dobry Produkt - Porter Warmiński

Porter Warmiński podczas podczas VIII Forum Rynku Spożywczego i Handlu uzyskał Certyfikat Dobry Produkt!

Parametry piwa:

  • Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, karmelowy, palony, chmiel, drożdże
  • Metoda warzenia: tradycyjna, fermentacja bezciśnieniowa, leżakowanie min. 21 tygodni, niefiltrowane
  • Pasteryzacja: Tak
  • Gatunek piwa: Porter
  • Zawartość alkoholu: 9,0% obj.
  • Ekstrakt: 21,0% wag.
  • Barwa: czarna z rubinowymi przebłyskami
  • Termin przydatności do spożycia: 9 miesięcy
  • Opakowania: butelka 0,5l

Lubisz to piwo? Podziel się!

Dowodzik do kontroli!

Młodo wyglądasz... Musimy zweryfikować Twój wiek.
Czy masz już 18 lat???