Piwo Kłos Wielozbożowy - Browar Kormoran

Kłos Wielozbożowy

Kłos Wielozbożowy to piwo górnej fermentacji, wielozbożowe, chmielone odmianami aromatycznymi. Piwo, które trudno przypisać do jakiegokolwiek istniejącego już stylu. Zamknęliśmy w nim stonowaną, europejską tradycję piwowarską oraz najnowsze, fantazyjne, trendy chmielenia.

Za ciało piwa odpowiada przede wszystkim słód żytni doskonale uzupełniony przez trzy prastare odmiany pszenic: orkisz, płaskurkę i samopszę z upraw ekologicznych. Uwodzący swą cytrusową lekkością chmielowy bukiet to zasługa chmielu Citra. Dopełniając kompozycję zasyp słodowy został wzbogacony o płatki owsiane nadające aksamitność, a profil chmielowy – przyprawowymi i lekko trawiastymi odmianami polskich chmieli.

Jego tropikalny i przyprawowy charakter powoduje, że piwo przy swej pełni smakowej jest wyjątkowo pijalne i lekkie.

Parametry piwa:

  • Składniki: woda, słód jęczmienny jasny i ciemny, słód żytni, płatki owsiane, słód pszeniczny, orkisz*, płaskurka*, samopsza*, chmiel, drożdże. (* z upraw ekologicznych)
  • Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
  • Pasteryzacja: Tak
  • Gatunek piwa: wielozbożowe z chmielami aromatycznymi
  • Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
  • Ekstrakt: 12,5% wag.
  • Barwa: złocista
  • Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
  • Opakowania: butelka 0,5l

Lubisz to piwo? Podziel się!

Dowodzik do kontroli!

Młodo wyglądasz... Musimy zweryfikować Twój wiek.
Czy masz już 18 lat???