Chmielenie

Wyrazy uznania, jakie przesyłają nam odkrywcy i sympatycy naszych produktów świadczą o tym, że przesycenie brzeczki wyjątkową mocą lubelskiej odmiany chmielu było przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Gotowanie słodowego wywaru z cząsteczkami chmielu umożliwia otrzymanie optymalnego poziomu wonnego ekstraktu oraz usunięcie z rozgrzanej brzeczki zbędnych enzymów słodowych i osadów białka. Dlatego też, dzięki zastosowaniu podczas chmielenia naturalnych granulatów, nasze piwa zyskują niepowtarzalny smak, bursztynową barwę i klarowność nieosiągalną przy pomocy przemysłowo stosowanych żywic chmielowych.

Browar Kormoran chmielenie

Szacunek do naturalnych bogactw zwraca się nam w dwójnasób. Antybakteryjne właściwości chmielu sprawiają, że lista sympatyków zdrowej żywności sięgających po produkty olsztyńskiego Kormorana stale rośnie. Dodatkowo moc wiązania białek przez chmielowe garbniki pozwala nam osiągnąć maksymalną, w przypadku tradycyjnego browarnictwa, trwałość.

Dowodzik do kontroli!

Młodo wyglądasz... Musimy zweryfikować Twój wiek.
Czy masz już 18 lat???