PL-US

PL-US

Niemożliwe stało się możliwe! Pierwsze piwo w stylu PAIPA (polsko-amerykańska IPA) chmielone mokrą szyszką amerykańskich odmian chmielu uprawianych na polskich plantacjach.

TYLKO JEDEN RAZ W ROKU!

To nowa droga podjęta z  Pawłem Piłatem z najprężniejszego ośrodka wspierania polskiego chmielarstwa - Polish Hop oraz efekt stałej współpracy z naszym plantatorem Grzegorzem Świątkiem. Dzięki uprawie amerykańskich odmian chmielu u nas w kraju, możliwe stało się uwarzenie „mokrej AIPY”! Rezultat? Żadne inne piwo nie pokazuje potencjału użytych chmieli jak to, oparte o świeżą szyszkę.

Spróbujesz? Spróbuj! Taka okazja szybko się nie powtarza.

  • Składniki: woda; słody jęczmienne; słód pszeniczny; chmiele: CascadePL, ChinookPL; drożdże.
  • 7-krotnie chmielone: na zacier, brzeczka przednia, 4 dawki do kotła warzelnego oraz chmielenie na zimno.
  • IBU: 85
  • Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
  • Pasteryzacja: Tak
  • Gatunek piwa: Wet Hop PAIPA (polsko-amerykańska IPA)
  • Zawartość alkoholu: 6,0% obj.
  • Ekstrakt: 16% wag.
  • Barwa: bursztynowa, opalizująca
  • Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
  • Opakowania: butelka 0,5l